You are currently viewing Fremtidens hjem er stemmestyret

Fremtidens hjem er stemmestyret

Byggefirmaet eurodan-huse og tech-magasinet iNPUT Magazine er gået sammen om at bygge et bud på ”Fremtidens Hjem” i Vindinge, øst for Roskilde. I huset vil man kunne styre stort set alt ved at tale til sin smartphone. Fredag var der rejsegilde på projektet.

Vores hjem er efterhånden fyldt af en del teknologi. I fremtiden vil teknologien i højere grad være tænkt ind i selve husbyggeriet fra starten. Til efteråret står ”Fremtidens Hjem” klar til at byde indenfor i et hjem, hvor stort set alt kan styres med stemme via en smartphone. 

Huset, der bliver et såkaldt ’smart home’, vil nemlig være spækket med gadgets og ny teknologi. Visionen er, at alt skal kunne styres med stemmen via en smartphone: Underholdning, lyd, lys, hårde hvidevare, energi, toilettet, alt.

Største projekt nogensinde

Det er det sønderjyske firma eurodan-huse, der bygger huset, og her er man begejstrede for udsigten til at være med til at skabe et bud på, hvordan vi kommer til at bo og indrette os i fremtiden.

– Vi har altid haft den målsætning at vores huse var nogle, der skulle skabe glæde og livskvalitet hos vores kunder. Det føler vi virkelig, at vi er med til her, siger eurodan-huses administrerende direktør, Thomas Dahl.
Men selvom det sønderjyske familiedrevne firma gennem tiderne har bygget over 11.000 hjem til danskere over hele landet, så fastslår direktøren, at de aldrig har været en del af så ambitiøst projekt.

– Så vi har – sammen med vores partnere – steppet op og erhvervet os ny ekspertise indenfor bl.a. byggematerialer, strømforsyning, wifi, energi, vand, lys. miljø og klima.

Techmagasinet iNPUT fik ideen


Det var tech-mediet iNPUT Magazine, der i første omgang fik ideen til huset. Her er fokus selvsagt på den del, der handler om gadgets og teknik. – For sådan nogle tech-nørder som os, er det som juleaften at være med i sådan et projekt, fortæller chefredaktør Torben Vognsen. Vognsen fortæller, at man vil komme til at opleve mange unikke ting ved huset.

– Et eksempel kan være, at der bliver ringet på døren, mens du ikke er hjemme. Sker det, får du samtidig en besked på din telefon. Du vil så kunne se og tale med den person, der ringer på. Og du vil kunne åbne døren via telefonen, ligegyldigt hvor du er. 

– Man kan måske også forestille sig en situation, hvor du står i supermarkedet, og ikke helt kan huske, hvad det var, du skulle købe. I sådan en situation vil du via telefonen kunne kigge ind i køleskabet og se, hvad du mangler, slutter han.

Huset vil stå færdig til oktober.